Normal_ziekenhuis_patient_ziekenhuisbed

Hoewel de hulpdiensten grote moeite hebben met de afwikkeling van de vele verkeersongelukken, zijn alle ziekenhuizen wel open. Dat bleek in de afgelopen dagen niet altijd het geval. Volgens de VerkeersInformatieDienst (VID) zijn er vele ongelukken gebeurd door de slechte weersomstandigheden in het noorden van Nederland. Dat meldt Skipr. 

Op de Spoedeisende Hulp-afdelingen is het erg druk waar aanzienlijk veel patiënten met botbreuken binnenkomen. Ook de medewerkers van ziekenhuizen lijken moeite te hebben de gladde wegen te trotseren. Door de ijzel zijn personeelsleden veel langer onderweg dan gebruikelijk, waardoor wachttijden kunnen oplopen.

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) adviseert patiënten die een afspraak op de polikliniek hebben, thuis te blijven. Uiteraard wordt iedereen geholpen die wel naar het ziekenhuis komt, maar de planning kan door de weersomstandigheden soms iets anders lopen.

OK-teams van Treant Zorrgroep blijven bewust in het ziekenhuis overnachten, net zoals medewerkers die bereikbaarheidsdiensten draaien. Door de personeelsleden te laten overnachten is er minder kans op vertragingen de volgende dag. Medewerkers die dichtbij het ziekenhuis wonen, werken bovendien extra in een poging de zorg te waarborgen. Ook in het Martini Ziekenhuis in Groningen en het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) konden medewerkers gisteren de nacht doorbrengen.

Het Refaja Ziekenhuis in Stadskanaal heeft grote problemen met de bereikbaarheid. Zowel medewerkers als patiënten konden de locatie moeilijk of niet bereiken. De verwachting is dat de ijzel pas in de loop van donderdag voorbij is.

© Nationale Zorggids