Logo__cid_f05e7899d863447b8182f46eb8f24a27_faridpc

Op donderdag 18 februari 2016 organiseert het St. Anna Ziekenhuis te Geldrop samen met de PDS belangenvereniging (PDSB), een informatieavond over het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS). MDL-arts Ronald Linskens geeft deze avond een lezing over wat PDS is en welke behandelingen mogelijk zijn. Diëtisten Caroline Troost en Marina van Boven van Diëtisten Geldrop gaan dieper in op de rol van voeding bij PDS.

Programma

  • Ontvangst vanaf 19.00 uur
  • Welkom & inleiding onderwerp door dhr. Spaan van de PDSB
  • Lezing door Ronald Linskens (MDL arts) en mogelijkheid tot vragen stellen
  • Pauze
  • Lezing door diëtiste en mogelijkheid tot vragen stellen
  • Afsluiting rond 21.30 uur

De avond vindt plaats in het St. Anna Ziekenhuis te Geldrop, vergaderzalen A en B (route 59). In verband met de organisatie is het nodig dat geïnteresseerden zich vooraf aanmelden via www.st-anna.nl/aanmelden-activiteiten of bij patiëntenvoorlichting via telefoonnummer 040-286 4874.

Meer informatie kunt u vinden op www.st-anna.nl en de website van de PDS belangenvereniging: www.pdsb.nl.

Ongeveer 10 procent van de Nederlanders heeft PDS klachten. De belangrijkste klachten zijn buikpijn, gasvorming, diarree en verstopping. Stress en voeding kunnen invloed hebben op de klachten. PDS kan van grote invloed zijn op het dagelijks leven. PDS patiënten ervaren vaak onbegrip en maatschappelijke problemen.

De Prikkelbare Darm Syndroom Belangenvereniging (PDSB) is de patiëntenvereniging voor iedereen met PDS klachten. Doelen van de PDSB zijn onder andere voorlichting, lotgenotencontact en belangenbehartiging.

(Dit is een advertorial)