Normal_albert_schweizer_ziekenhuis_dordrecht_logo

Onder belangstelling van patiënten en zorgverleners is in Dordrecht het nieuwe MS-Centrum in het Albert Schweitzer ziekenhuis officieel geopend. Het is een gespecialiseerd kennis- en behandelcentrum voor de circa 450 mensen met multiple sclerose uit de regio die patiënt in het ziekenhuis zijn, zo meldt het ziekenhuis.

In het vaste behandelteam werken MS-neurologen en -verpleegkundigen samen met een revalidatiearts, een uroloog en een medisch psycholoog. De patiënten zien zodoende altijd dezelfde gezichten voor de behandeling, begeleiding en voorlichting over hun ziekte. Het MS-Centrum heeft daaromheen nog een kring vaste zorgverleners die ingeroepen kunnen worden: onder anderen de oogarts, fysio- en ergotherapeut, logopedist en diëtist. Het behandelen van MS is namelijk altijd maatwerk en vereist vaak veel overleg tussen disciplines. 

Het Nationaal MS Fonds, de landelijke patiëntenbelangenvereniging, is meteen al zo overtuigd van de kwaliteit van het nieuwe centrum, dat het Vlinderkeurmerk voor goede MS-zorg is toegekend. Omdat het fonds bij de opening niet aanwezig kon zijn, nam de Tilburgse neuroloog en MS-expert prof. dr. Leo Visser de honneurs waar: hij overhandigde symbolisch het keurmerk aan het MS-behandelteam.

©Nationale Zorggids