Normal_logo_vumc

VUmc en Ziekenhuis Amstelland hebben hun samenwerking op het gebied van borstkankerzorg officieel bekrachtigd. Onder het toeziend oog van zo’n 150 medewerkers van beide ziekenhuizen werd gisteravond de opening verricht door de beide voorzitters van de raden van bestuur, Wouter Bos (VUmc) en Jacques Moors (Ziekenhuis Amstelland). Dat meldt het VUmc.

Met meer mensen kan meer zorg geleverd worden, waardoor de patiënt sneller terecht kan voor diagnostiek en behandeling. Ook kwalitatief wordt zorg geleverd volgens de meest recente ontwikkelingen. Mensen waarbij het vermoeden bestaat dat zij borstkanker hebben kunnen zich melden bij zowel VUmc Cancer Center Amsterdam als Ziekenhuis Amstelland. Het centrum voor borstkankerzorg heeft één centraal loket zodat de afstemming tussen beide locaties optimaal is en de beste zorg kan worden geboden. In overleg met de patiënt wordt bekeken wat de beste optie is voor de behandeling; dichtbij huis en snel.

Artsen, verpleegkundigen en andere zorgverleners werken samen in een team waarbij de patiënt altijd één aanspreekpunt heeft bij zijnhaar behandelend specialist. Aanvullend onderzoek en nazorg vindt zoveel mogelijk plaats op dezelfde locatie. Operaties vinden in principe alleen op locatie Ziekenhuis Amstelland plaats. Bestralingen en zeer gespecialiseerde onderzoeken vinden plaats bij VUmc Cancer Center Amsterdam.

Wouter Bos, voorzitter van de raad van bestuur van VUmc: "Door de samenwerking maken we optimaal gebruik van elkaars sterke punten; VUmc brengt academische kennis in, Ziekenhuis Amstelland kan goede zorg leveren op een kleinschalige locatie" Jacques Moors (voorzitter raad van bestuur Ziekenhuis Amstelland): "De best mogelijke borstkankerzorg dichtbij de patiënt in de regio Amstelland en Amsterdam, dat is ons doel."

©Nationale Zorggids