Zorgcombinatie Noorderboog

Zorgcombinatie Noorderboog
Hoogeveenseweg 38
7943 KA Meppel

Postbus 502
7940 AM Meppel
Telefoon:
0522 - 23 33 33
Fax:
0522 - 23 32 22
Website:
https://www.noorderboog.nl
E-mail:
info@noorderboog.nl

Zorgcombinatie Noorderboog biedt ziekenhuiszorg, verpleging, verzorging en thuiszorg. De kracht van Noorderboog is het besef dat samenwerking de sleutel is tot succes.

Zorgcombinatie Noorderboog omvat het Diaconessenhuis, vier verpleeghuislocaties en drie verzorgingshuislocaties in de regio’s Zuidwest-Drenthe en Noordwest-Overijssel. Samen met ongeveer 2600 medewerkers staan we voor betrokken, betrouwbare en deskundige zorg- en dienstverlening aan cliënten en patiënten.

  • Samen Sterk in Zorg!

Zorgcombinatie Noorderboog wil voor de regio de zorgverlener zijn die dichtbij bereikbaar is. Wij nemen ook de coördinatie op ons wanneer de zorg door meer organisaties geleverd moet worden. Wij werken intensief samen met andere zorginstellingen.

Zorgcombinatie Noorderboog en Isala zijn per 1 januari 2015 bestuurlijk gefuseerd. Door de fusie kan Noorderboog de kwaliteit, bereikbaarheid en betaalbaarheid van de zorg voor de lange termijn garanderen. Het uitgangspunt voor de inrichting van de nieuwe organisatie is ‘zorg dichtbij als het kan en verder weg als het moet’.

  • Nazorg en revalidatie

Het Diaconessenhuis werkt nauw samen met onze verpleeghuizen, wanneer na een ziekenhuisopname aansluitend intramurale revalidatie nodig is.

Zorg dichtbij Vanwege de uitgestrekte regio biedt Zorgcombinatie Noorderboog poliklinische zorg via onze locatie in Steenwijk en poliklinieken in Dwingeloo en Ruinen dichtbij verschillende huisartsenposten. Omdat samenwerken met andere zorgorganisaties centraal staat, hebben we korte lijnen tussen onze patiënten, hun huisarts, specialist en verpleeghuisarts. Onze specialisten ouderengeneeskunde werken samen met specialisten in ons ziekenhuis om de juiste zorg zoveel mogelijk in de eigen woonomgeving te laten plaatsvinden.

  • Speerpunten

Onze kennis vanuit het ziekenhuis en onze verpleeg- en verzorgingshuizen concentreren zich op drie speerpunten:

  • ouderdomsziekten
  • chronische ziekten
  • mensen met meerdere ziektebeelden tegelijkertijd.

  • Zorg in eigen regio

Zorgcombinatie Noorderboog wil mensen met een intensieve zorgvraag ondersteunen om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen. Voor thuiszorg werken we samen met thuiszorgorganisaties. Daarnaast werken we samen met wooncoöperaties, gespecialiseerde zorginstellingen, zorgverzekeraars en overheden. Omdat wij geloven dat samenwerking noodzakelijk is om goede zorg voor onze cliënten te realiseren. Ons motto is dan ook: Samen Sterk in Zorg!

NZG Locatie