Hartpatiënten Nederland

Hartpatiënten Nederland
Zwartbroekstraat 19
6041 JL Roermond

Postbus 1002
6040 KA Roermond
Telefoon:
0475-317272
Website:
http://www.hartpatienten.nl
E-mail:
roermond@hartpatienten.nl

Doelen: Het ontstaan van Hartpatiënten Nederland zegt alles over onze doelstellingen: we zijn begonnen met het organiseren van luchtbruggen naar de Verenigde Staten in een tijd dat hartoperaties alleen daar werden verricht. Die mentaliteit -mouwen opstropen en verandering op gang helpen, niet afwachten- is gebleven. Het meest recente initiatief voor onze donateurs is de Hartbemiddelaar, een service om de hartpatiënt bij te staan in zijn zoektocht naar de beste medische specialist of het beste ziekenhuis of de beste behandeling voor zijn specifieke geval. Niet afwachten, maar het beter maken voor patiënten die nu eenmaal geen tijd hebben om te wachten tot de medische wereld verbetert.

Missie: In Nederland zijn ziekten van het hart en de bloedsomloop de meest voorkomende oorzaak van overlijden. Elk jaar sterven in ons land totaal ruim 130.000 mensen, van wie circa vijftigduizend aan de gevolgen van hart- en vaatziekten. Omgerekend 35 à 36 procent van de sterfgevallen in Nederland is direct te herleiden tot deze groep aandoeningen. Er overlijden méér mensen aan hartkwalen en vaatproblemen dan aan vormen van kanker: gemiddeld zo’n 130 per dag aan hartproblemen tegen 105 aan kanker. Het is de missie van Hartpatiënten Nederland om deze omvangrijke groep patiënten met raad en daad bij te staan, en op een onafhankelijke manier te helpen hun weg te vinden door de door winstdoelstellingen gedomineerde zorg en farmacie.

Visie: Patiënten zijn omringd door familie en vrienden, de zorg en de farmaceutische industrie. Het is onmogelijk van al die groepen te verlangen dat zij het belang van de patiënt te allen tijde vooropstellen. Dat lukt helaas niet altijd. Soms door gebrek aan kennis, soms door financiële belangen, soms door politiek complexe situaties. De patiënt moet onder alle omstandigheden terug kunnen vallen op zuivere support, ofwel vanuit professionele hoek ofwel vanuit de belangenvereniging ofwel van lotgenoten. Zuiver in de zin dat het patiënten belang vóór alles gaat. Hartpatiënten Nederland biedt die hulp of brengt professionele hulp bij de patiënt en brengt lotgenoten met elkaar in contact.

NZG Locatie