Erasmus MC - Sophia

Erasmus MC - Sophia
Doctor Molewaterplein 60
3015 GJ Rotterdam

Postbus 2060
3000 CB Rotterdam
Telefoon:
010 704 0704

Het Erasmus MC heeft, met brede en multidisciplinaire inzet van medewerkers, studenten, patiënten en externe relaties, een strategische visie voor 2009-2013 (en verder) ontwikkeld. De uitgangspunten zijn: • samen en verbinden; • samen grenzen verleggen; • samen in de maatschappij staan.

Koers ‘013 is een logisch vervolg op Koers ’08 en bouwt voort op succesvolle organisatieontwikkelingen die in de periode 2003 en 2008 in gang zijn gezet. Koers ‘013 legt de lat hoog en omschrijft de organisatiedoelen voor de komende beleidsperiode scherp en uitdagend.

De kern van de toekomstvisie van het Erasmus MC is samengevat in de missie voor 2013 met bijbehorende doelen:

“Het Erasmus MC is op het gebied van ziekte en gezondheid een internationaal erkend centrum voor excellente, met toewijding gegeven patiëntenzorg, gewaardeerde kennisoverdracht en hoogwaardige kennisontwikkeling.”

In het Erasmus MC staat de patiënt centraal, in cure en care ‘De patiënt prominent’ vormt de basis van de identiteit van het Erasmus MC. Alle activiteiten zijn gericht op een verbetering van de (individuele) patiëntenzorg en de maatschappelijke gezondheidszorg. De Erasmus MC-campagne ‘de patiënt prominent’ visualiseert dit doel.

Het Erasmus MC streeft naar een plaats bij de beste medische onderzoeksinstituten in de wereld De kwaliteit van de wetenschappelijke input is belangrijker dan de kwantiteit. Kwaliteit en resultaten meet het Erasmus MC af aan het aantal publicaties in de belangrijkste wetenschappelijke tijdschriften en de citatiescore in de internationale literatuur.

Voor fundamenteel en patiëntgebonden onderzoek heeft het Erasmus MC een aantal focuspunten:

Voor het fundamenteel onderzoek: • genetica en celbiologie; • neurowetenschappen; • gezondheidswetenschappen • hart- en vaatziekten; • moleculaire geneeskunde.

Voor het patiëntgebonden onderzoek: • oncologie; • hart- en vaatziekten; • infectieziekten en ontstekingsprocessen; • endocriene ziekten; • maag-, darm- en leverziekten.

Het Erasmus MC streeft naar een verbreding en verdieping van het onderwijsaanbod en verbetering van de onderwijsinfrastructuur Het Erasmus MC wil met haar geneeskundig onderwijs horen tot de favoriete medische opleidingen in Nederland. De stapsgewijze introductie van het bachelormastercurriculum vormt een belangrijke leidraad voor de verhoging van de kwaliteit van deze opleiding. Daarnaast wil het Erasmus MC zijn positie als marktleider op het gebied van verpleegkundige vervolgopleidingen en paramedische opleidingen versterken. Zowel kwalitatief als kwantitatief.

Tussen de gelijkwaardige kerntaken patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek bestaan zoveel mogelijk dwarsverbanden De afdelingen van het Erasmus MC staan voor de uitdaging om tussen de drie kerntaken zoveel mogelijk dwarsverbanden te smeden. Hierdoor kunnen afdelingen elkaars krachten en talenten optimaal versterken.

Het Erasmus MC wil in 2013 te boek staan als een van de beste werkgevers onder de universitair medische centra Goed werkgeverschap moet voor medewerkers herkenbaar zijn in onderwerpen als bezielend leiderschap, een veilige en inspirerende werkomgeving, carrièrekansen en marktconforme en flexibele arbeidsvoorwaarden. Het Erasmus MC wil leidinggevenden ondersteunen in hun ontwikkeling en in het veranderingsproces waar de organisatie voor staat.

Het Erasmus MC wil zijn duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid vergroten Met een goede en gewaardeerde uitvoering van de kerntaken geeft het Erasmus MC invulling aan zijn maatschappelijke betrokkenheid. Daarnaast wil het Erasmus MC een bijdrage leveren aan maatschappelijke projecten, de economische betrokkenheid in Rotterdam en oplossingen bieden voor de lokale en regionale arbeidsmarktproblematiek. Het Erasmus MC streeft naar een maximale transparantie in het zichtbaar maken en verantwoorden van activiteiten en middelen.

NZG Locatie