Logo_vvaa_vereniging_van_artsen_automobilisten_logo

In Amsterdam wordt van 8 tot en met 10 oktober 2014 een internationaal congres gehouden over medische aansprakelijkheid. Het congres wordt georganiseerd door onder meer de Nederlandse aansprakelijkheidsverzekeraar MediRisk en de ledenorganisatie voor zorgprofessionals VvAA. Dat meldt VvAA in een persbericht.

Het congres (voertaal Engels) richt zich op de problematiek rondom (de afwikkeling van) medische incidenten in de gezondheidszorg: Wat is hierin de rol van de zorgaanbieder en zorgverlener? Welke invloed heeft de invoering van het elektronisch patiëntendossier op de veiligheid van de zorg? Wat is de rol van de sociale media en hoe kunnen conflicten het best worden opgelost? Wat doet een ernstige medische misser met een patiënt, zorgaanbieder en aansprakelijkheidsverzekeraar? Sprekers van vrijwel alle continenten zullen hun licht laten schijnen over deze en andere ontwikkelingen in de zorg en de gevolgen daarvan voor de relatie tussen zorgaanbieders, patiënten en verzekeraars.

De naam van het congres is: ‘The good, the bad and the ugly… How threats can become opportunities in medical liability' en vindt op 8 en 10 oktober plaats in het Amsterdamse Renaissance hotel en de daar tegenover gelegen Koepelkerk. Meer informatie over het congres en over het aanmelden daarvoor is te vinden op de website www.piaa2014.com.

© Nationale Zorggids