Logo_attent_wwz

Op donderdagmiddag 13 november kunnen ouderen een proefles yoga volgen bij Intermezzo, een locatie van Attent wonen welzijn zorg (wwz) in Dieren. Intermezzo biedt al langer yogalessen aan aan zijn cliënten en merkt dat dit hen plezier en ontspanning biedt. Daarom wil Intermezzo de yogalessen nu ook aanbieden aan ouderen in de omgeving die geen cliënt zijn. Dit meldt Attent wwz.

'Iedereen kan meedoen, omdat yoga het lichaam aanspreekt op wat het nog kan', zegt yogadocente Hilde van Wageningen. 'Bij Intermezzo doen we de yogaoefeningen niet op een matje, omdat dat voor veel ouderen lastig of zelfs onmogelijk is. In plaats daarvan doen we de oefeningen zittend op een stoel. Zo kun je toch heel veel lichaamsdelen in beweging brengen.' Door te blijven bewegen, behouden de deelnemers aan de yogalessen spierkracht en souplesse. Vaak kunnen ze die zelfs verbeteren. Van Wageningen: 'Daarnaast biedt yoga ook rust en ontspanning. Soms concentreren we ons volledig op de ademhaling, waardoor de aandacht echt bij het hier en nu komt en mensen hun zorgen even kunnen vergeten. Dat vinden deelnemers vaak ook fijn.'

Aanmelden voor de gratis proefles op donderdag 13 november om 15 uur kan tot maandag 10 november via het secretariaat van Intermezzo (telefoonnummer: 0313 490300). Het adres is Hardewijkerweg 1a in Dieren, het voormalig Gelders Hof.

© Nationale Zorggids