Normal_ms_fonds

In het gezellige MS Trainingscentrum worden iedere laatste woensdag van de maand ontspannende voetreflexmassages aangeboden aan mensen met multiple sclerose (MS). Dat meldt het Nationaal MS Fonds.

Voetreflexmassages helpen om meer gevoel met het lichaam te krijgen, om beter met beide voeten op de grond te staan. Daarnaast geven ze een diepe ontspanning aan het gehele lichaam, waardoor spanningen in het lijf wegtrekken. Bij MS kan deze vorm van ontspanning mogelijk verlichting bieden bij verkrampingen en spasmes. Het kan zeker ook heilzaam zijn bij teveel piekeren of andere sombere gedachten die dit ziektebeeld met zich mee kan brengen. Voor de massages wordt een bijdrage van 7,50 euro gevraagd. De voetreflexmassages die in het MS Trainingscentrum worden gegeven zijn ontspannend en niet therapeutisch van aard.

Het MS Trainingscentrum is onderdeel van het Nationaal MS Fonds en is gevestigd op de Mathenesserlaan 376 te Rotterdam. Aanmelden kan per email via info@nationaalmsfonds.nl of telefonisch via 010-5919839.

© Nationale Zorggids