Logo_invoorzorg

In voor Zorg organiseert op maandag 20 april 2015 een symposium over de trends en toepassingen van technologie in de langdurige zorg. Het implementeren van technologie in de zorg is een zeer actueel thema omdat hiermee de zorg betaalbaar kan worden gehouden. Het symposium is vooral bedoeld voor  bestuurders, managers in E-health of ICT en beleidsmedewerkers van zorgorganisaties en vindt plaats in Nieuwegein. Dit meldt In voor Zorg.

De inzet van technologie in de langdurige zorg heeft tegenwoordig veel prioriteit. Naast het betaalbaar houden van de zorg draagt technologie ook bij aan het langer behouden van de eigen regie voor cliënten en aan minder zorglast voor mantelzorgers. Bezoekers van het symposium worden meegenomen in wat er in de toekomst valt te verwachten van technologie en er worden voorbeelden gegeven van beeldschermzorg, domotica en farmaceutische telezorg die al met succes zijn ingevoerd.

Het programma van het symposium bevat een plenair gedeelte en twee workshoprondes. In de plenaire presentatie schetst Robert Houtenbos van Vilans de ontwikkelingen op de technologiemarkt en de mate waarin zorgorganisaties anders moeten gaan kijken en denken om toekomstige cliënten en mantelzorgers beter te gaan faciliteren. In de workshops wordt het rendement laten zien van succesvolle implementaties van technologie in de huidige praktijk.

Het symposium vindt plaats op maandag 20 april 2015 van 9.00 uur tot 12.30 uur in NBC Congrescentrum, Blokhoeve 1 in Nieuwegein. Aansluitend is er een lunch tot 14.00 uur. Deelname is kosteloos. Aanmelden kan via de website van In voor Zorg.

© Nationale Zorggids