Normal_9429

TILBURG - Ter gelegenheid van Koninginnedag is neuroloog Cees Tijssen van het St. Elisabeth Ziekenhuis bij Koninklijk Besluit benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Peter Noordanus van Tilburg heeft hem vrijdag 27 april de versierselen in het stadhuis opgespeld.

Dr. Tijssen (59) werkt al een belangrijk deel van zijn carrière als neuroloog in het St. Elisabeth Ziekenhuis. Hij staat bij patiënten en vakgenoten bekend als een uitmuntend neuroloog. Hij heeft een zeer aanzienlijke bijdrage geleverd aan de uitbouw van de afdeling Neurologie. Bovendien is hij lid van diverse commissies op regionaal, landelijk en internationaal niveau. Voorbeelden hiervan zijn: de Nederlandse Studieclub Neurologie, de European Organisation for Research and Treatment of Cancer en de Anglo- Dutch Migraine Association.

Ook heeft hij een indrukwekkende lijst met publicaties en voordrachten op zijn naam staan. Naast zijn prominente positie als neuroloog ligt zijn hart bij het opleiden en begeleiden van jonge neurologen.

© Nationale Zorggids / Martijn van Noppen