Abvakavo FNV logo

ARNHEM (Novum) - Het conflict over de arbeidsomstandigheden bij een vestiging van zorginstelling Pleyade in Arnhem is weer opgelaaid. Een gesprek tussen Abvakabo FNV en de directie is woensdag voortijdig afgebroken.

Abvakabo voert al weken actie bij Pleyade. Volgens de vakbond is de werkdruk er te hoog. Tweede Kamerlid Paul Ulenbelt van de SP werd vorige maand samen met drie vakbondsmedewerkers gearresteerd en verwijderd uit de instelling.

De directie en de vakbond voerden vorige week overleg. Volgens Pleyade zouden de daar gemaakte afspraken woensdag verder uitgewerkt worden tot een intentieverklaring. Volgens Abvakabo was echter overeengekomen dat er concrete afspraken over de werkdruk zouden worden gemaakt. Ook zou Pleyade inzicht geven in de cijfers.

Abvakabo is verbolgen dat het overleg is 'opgeblazen' en dreigt nu opnieuw met acties. De directie van Pleyade laat weten de eisen van de bond niet reëel te vinden. "Ze willen te ver ingrijpen in de bedrijfsvoering van ons bedrijf", zegt een woordvoerder.