Normal_media_xl_2138608

Het personeel van Ambulance Amsterdam is ontevreden over het functioneren van hun directie en wil dat deze aftreedt. Hiertoe wordt er op woensdag een petitie overhandigd aan de Raad van Toezicht en de gemeente met het verzoek de leiding van het bedrijf te vervangen. Dat meldt het Parool. 

Er bestaan al langere tijd zorgen over de kwaliteit van de ambulancedienst van Amsterdam. Zo sprak zorgwethouder Eric van der Brug zijn ongerustheid al eind vorig jaar uit. Abvakabo FNV laat nu weten dat de maat vol is voor het ambulancepersoneel. Zij willen dat de huidige directie plaatsmaakt voor mensen die vertrouwen hebben in en samen willen werken met het personeel. Daartoe dienen ze op woensdag een petitie in. 
 
Het personeel komt in opstand tegen de directie omdat ze, naar eigen zeggen, hun werk niet naar behoren uit kunnen voeren. Ze klagen over de hoge werkdruk en over de onbetrouwbaarheid van het oude materiaal waar ze mee moeten werken. De grote hoeveelheid werk betekent dat het langer duurt voordat een ambulance ter plaatse kan zijn, en daarnaast is er kans dat het materiaal het opgeeft op cruciale momenten. Dit brengt, aldus het personeel, zowel hun eigen veiligheid als die van de patiënten in gevaar. Naast een nieuwe directie vraagt het personeel ook om vernieuwing van het materiaal en een verscherping van het toezicht. 
 
© Nationale Zorggids