Normal_thuiszorg_bejaarde_oudere

Thuiszorgaanbieder Tzorg neemt ruim 4.000 medewerkers van Careyn over. Hierdoor behouden 20.000 cliënten van Careyn hun vertrouwde huishoudelijke hulp. Careyn levert deze zorg in 32 gemeenten in de regio’s Rotterdam, NWN, DWO, de Zuid-Hollandse eilanden, Utrecht en Noord-Brabant, zo meldt Tzorg.

Tzorg garandeert de directe medewerkers een arbeidsovereenkomst voor minimaal het huidige aantal vaste uren met behoud van het huidige loon en gelijke arbeidsvoorwaarden. Ook tientallen zorgcoördinatoren en planners krijgen een baan aangeboden. Voor regiomanagers, staf en administratieve krachten wordt een passende oplossing gezocht. Voor de cliënten zal er weinig veranderen door de overname.

Volgens bestuursvoorzitter Rob van Dam van Careyn is het afstoten van de huishoudelijke zorg  nodig omdat de ontwikkelingen in de ouderenzorg vragen om duidelijke keuzes. 'Het vereist in toenemende mate specialisatie om de gewenste kwaliteit tegen aanvaardbare kosten te kunnen bieden', aldus Van Dam.

Tzorg ziet in de overname een goede gelegenheid om 'de marktpositie als landelijke aanbieder binnen de Wmo te versterken'. Tzorg is momenteel in ruim 300 gemeenten actief op het gebied van huishoudelijke hulp.

© Nationale Zorggids