Logo van de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE)

Steeds meer mensen dragen een niet-reanimerenpenning. Hulpverleners komen dus steeds vaker in aanraking met mensen die ze niet mogen reanimeren. Om hen te informeren over hoe met de penning omgegaan moet worden organiseert het NVVE op vrijdag 13 juni een studiedag. Dit meldt het ANP. 

In de afgelopen 2 jaar zijn al bijna 10.000 niet-reanimerenpenningen uitgegeven door de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE). Omdat de kans dus steeds groter wordt dat een hulpverlener in aanraking komt met een persoon die niet gereanimeerd wil worden hebben ze de studiedag Niet Reanimeren georganiseerd. De dag is bedoeld voor artsen, verpleegkundigen, verzorgenden, EHBO'ers, BHV'ers, medewerkers van spoedbrigades, opleiders, studenten en verder professioneel of anderszins geïnteresseerden. 
 
Op de dag zal aandacht worden besteed aan theorie in combinatie met kennis en ervaring uit de praktijk. Deskundigen uit diverse disciplines delen hun kennis en ervaringen over het onderwerp. Daarnaast worden er dilemmarondes gehouden; hierin worden situaties besproken waarmee de hulpverleners te maken kunnen krijgen en hoe ze moeten handelen. Vragen als ‘Waarom kiezen mensen ervoor niet gereanimeerd te willen worden?’ en ‘Zijn er situaties denkbaar waarin de acute nood de niet-reanimerenpenning overstijgt?’ zullen onder meer aan bod komen. 
 
De studiedag is op 13 juni 2014 in Cultuurcentrum Griffioen, Uilenstede 106 te Amstelveen. Aanmelden voor de dag kunt u hier.
 
© Nationale Zorggids