Normal_thumb_13975651420098_1

(Novum/AP) - Johnson & Johnson heeft in het eerste kwartaal meer winst geboekt door de hogere verkoop van medicijnen, maar ook door het snijden in de kosten. De winst steeg acht procent naar ruim 4,7 miljard dollar (3,4 miljard euro). De goede resultaten waren voor de farmaceut dinsdag aanleiding de winstverwachting te verhogen.

De hogere winst was echter ook deels te danken aan eenmalige meevallers. Zonder die incidentele opbrengsten zou Johnson & Johnson 4,4 miljard dollar winst hebben geboekt. Dat is hoger dan de net geen 4,3 miljard waar analisten op hadden gerekend. Ook de omzet viel boven verwachting uit, en steeg met 3,5 procent naar ruim 18 miljard dollar.
 
Hoewel het nieuwe boekjaar pas goed drie maanden op gang is, maakte de farmaceut ook bekend de winstverwachting te verhogen. Johnson & Johnson denkt eind dit jaar nu omgerekend tussen de 16,8 en 17 miljard dollar over te houden. Bij een vooruitblik in januari sprak het concern nog van een verwachte winst tussen de 16,6 en 16,9 miljard.