Logo_novo_logo

Een manager gaat weer aan de slag bij zorginstelling NOVO/ ProMens Care nadat hij tijdelijk afstand moest nemen. De manager was leidinggevende van de instelling toen een gehandicapte patiënte overleed nadat ze door 4 medewerkers tegen de grond was gewerkt. Dit meldt RTV Drenthe. 

De manager was verantwoordelijk voor de wantoestanden die plaatsvonden in een NOVO-huis in Onnen. Niet alleen overleed patiënte Roelie onder zijn leiding, maar na het incident bracht de Inspectie Gezondheid ook een vernietigend rapport uit over de organisatie. De Raad van Bestuur heeft toen gevraagd aan de manager om ‘een tijdje afstand te nemen’. 
 
De ondernemingsraad en het personeel van de zorginstelling zijn op de hoogte gebracht via een brief dat er besloten is geen afscheid te nemen van de manager. Hij gaat weer aan het werk, maar keert niet meer terug in een managementfunctie. 
 
Nadat de wantoestanden aan het licht kwamen moest een andere topbestuurder opgestappen. In augustus vorige jaar ging hij weg met een afkoopsom van 166.000 euro en 4 maandsalarissen. 
 
© Nationale Zorggids