Logo stichting Prins Heerlijk

Op dinsdag en woensdag heeft het tv-programma Onder Ons van Omroep Brabant een tweedelige serie over de zorgopleiding van Stichting Prins Heerlijk uitgezonden. De Tilburgse stichting biedt onderwijs aan leerlingen met een beperking of leerproblemen. Ze leiden ook zorgpersoneel op. Dit meldt Omroep Brabant. 

Vijf jaar geleden is de stichting opgericht om leerlingen die door hun beperking of problemen het gewone beroepsonderwijs niet aankunnen op te vangen. Eerst werden leerlingen alleen opgeleid voor een baan in de horeca, maar sinds een paar jaar worden ook opleidingen voor de zorg aangeboden. 
 
De leerlingen worden begeleid en krijgen les van de stichting Prins Heerlijk terwijl ze officieel ingeschreven staan bij het Willem I College. Niet de exameneisen maar de mogelijkheden van de leerling bepalen het leerproces. Als het bijvoorbeeld voor de leerling niet mogelijk is om een diploma te halen, dan wordt er gestudeerd voor een deelcertificaat. 
 
De leerlingen, ook die voor de zorg opgeleid worden, krijgen meer begeleiding dan op een normale school. "Op een normale school zou ik het niet redden. Hier krijg ik veel meer begeleiding," zegt studente Nicole Frijters terwijl ze een bed opmaakt. Frijters is 2 maanden geleden begonnen met de zorgopleiding en ziet uit naar een toekomst in de ouderenzorg. "Ik vind het hartstikke leuk om iets te doen met oudere mensen, een praatje maken bijvoorbeeld."
 
© Nationale Zorggids