Normal_thumb_dieet_afslanken_pillen
Mensen die beweren geneesmiddelen te verkopen terwijl ze geen arts zijn moeten makkelijker door het Openbaar Ministerie of de Inspectie voor Gezondheidszorg vervolgd kunnen worden. Volgens de landelijke artsenorganisatie KNMG willen artsen dat kwakzalvers harder aangepakt kunnen worden. Dit meldt NU.nl. 
 
Directeur Lode Wigersma van de KNMG zei dit donderdagochtend in het programma BNR Nieuwsradio.
 
"Er is weliswaar een artikel in de wet dat zegt dat mensen die ernstige schade toebrengen aan anderen vervolgd kunnen worden door het OM,” zegt Wigersma. "Maar eigenlijk kan iedereen middelen met een medisch sausje op de markt brengen. Daar is vrij veel vrijheid in. We zouden dat wel beperkt willen zien."
 
Het KNMG wil dat het kabinet wat gaat doen aan deze kwakzalverij. Ook merkt de organisatie op dat er momenteel eigenlijk alleen ingegrepen wordt wanneer er schadelijke middelen verkocht worden. Wigersma: "Het OM of de Inspectie voor Gezondheidszorg moeten de bevoegdheid krijgen om in te grijpen als iemand de schijn wekt arts te zijn en daarmee dus middelen aan de man brengt. Of die nu wel of niet schadelijk zijn.”
 
© Nationale Zorggids