Normal_kinderopvang_jongen_verf_handen_met_verf

Op 8 december reikt staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) de landelijke 'Meer dan handen' vrijwilligersprijzen uit. Met deze prijzen worden inspirerende voorbeelden van vrijwilligers in het zonnetje gezet. De inschrijving voor deze prijzen is nog geopend tot 1 oktober en is mogelijk via www.vrijwilligersprijzen.nl. Dat meldt Movisie.

Niet alleen landelijk en lokaal werkende vrijwilligersorganisaties, -projecten en burgerinitiatieven komen in aanmerking voor de prijs. Ook gemeenten en bedrijven die vrijwilligerswerk structureel stimuleren kunnen zich aanmelden.

In de beoordeling van de ingezonden projecten en organisaties let de jury onder meer op de voorbeeldfunctie die zij vervullen en of ze overdraagbaar zijn. Daarnaast kijkt ze ook naar wat het project nog meer oplevert, bijvoorbeeld competentieontwikkeling van de vrijwilligers en de samenwerking en verbinding met andere partijen. Het thema van 2014 is innovatie. Projecten die vernieuwend zijn in aanpak, benadering van doelgroepen, werving of mediagebruik bijvoorbeeld maken extra kans op een prijs.

De Meer dan handen vrijwilligersprijzen 2014 zijn een initiatief van het ministerie van VWS en worden dit jaar voor de vierde keer uitgereikt. De prijzen worden ondersteund door Vereniging NOV, VNG en de VriendenLoterij. De organisatie ligt in handen van Movisie.

© Nationale Zorggids