Normal_provincie_overijssel_bron_google_maps

Bij de zorgverlener InteraktContour zullen in de komende drie jaar 134 fte's verdwijnen. Hiermee wordt het huidige personeelsbestand gereduceerd met bijna twintig procent. InteraktContour levert onder meer zorg aan mensen met hersenletsel en is actief in Overijssel, Gelderland, Flevoland en Utrecht. Dat meldt de Stentor.

De organisatie wordt hard getroffen door de bezuinigingen, omdat het zich gespecialiseerd heeft in extramurale zorg. Juist op deze zorg zal door het Rijk vanaf 2015 worden gekort. InteraktContour verwacht vanaf volgend jaar met minder gemeenten zaken te kunnen doen. Van de 89 gemeenten waarin de organisatie nu actief is zullen er naar verwachting ongeveer dertig overblijven.

De zorgverlener zal zich meer gaan richten op cliënten met complexe gevolgen van hersenletsel. Bestuurder Jan van Kampen: 'Andere cliënten zullen op zorgvuldige wijze worden begeleid naar een andere zorgverlener.'  Volgens Van Kampen is het onmogelijk om de huidige reorganisatie te realiseren zonder gedwongen ontslag. Met de vakbonden wordt momenteel gesproken over een sociaal plan.

© Nationale Zorggids