Normal_vliegtuig_nieuws_header

In het vliegtuig van Malaysia Airlines dat gisteren neerstortte in Oekraïne zaten meerdere mensen die op weg waren naar een grote aids-conferentie in Australië. De organisatie meldt in een verklaring dat meer dan 100 inzittenden op weg waren naar de conferentie in Melbourne. Dat schrijft de NOS.

Het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam heeft laten laat weten dat het zeer waarschijnlijk is dat de vooraanstaande hoogleraar infectieziekten Joep Lange in het toestel zat. Volgens een woordvoerder had hij de vlucht samen met zijn partner geboekt. Het AMC wacht op de officiële bevestiging van dit vermoeden.

Volgens de organisatie van de aids-conferentie zal de top vooralsnog gewoon doorgaan. Het evenement begint  aanstaande zondag en duurt tot vrijdag 25 juli. In Melbourne worden 14.000 afgevaardigden, waaronder veel wetenschappers, uit de hele wereld verwacht om de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van hiv en aids te bespreken. Een van de sprekers is de Amerikaanse ex-president Bill Clinton.

© Nationale Zorggids