Logo_ziekenhuis_bernhoven_logo

Met ingang van 1 augustus 2014 is Geert van den Enden de nieuwe financieel directeur van Bernhoven. Van den Enden was eerder werkzaam als directeur financiën, control en informatisering bij de St. Maartenskliniek in Nijmegen. Daarvoor werkte hij onder meer als manager financiën, beheer en informatievoorziening in het Vlietlandziekenhuis in Schiedam. Dat meldt Bernhoven.

Geert van den Enden begon zijn bedrijfseconomische carrière in de Rotterdamse haven waar hij zich voor Cap Gemini bezighield met de havenlogistiek. In het Vlietlandziekenhuis werkte hij mee aan een reorganisatie en hielp het ziekenhuis bij het realiseren van de nieuwbouw. In de Nijmeegse Sint Maartenskliniek werkte hij mee aan een ingrijpende verbouwing.

Het Bernhoven heeft ervoor gekozen om de dokters daadwerkelijk medeverantwoordelijk te maken voor het reilen en zeilen van het ziekenhuis. Van den Enden ziet de nieuwe bestuursstructuur als een uitdaging en inspiratiebron. Hij is ervan overtuigd dat de patiënt daar beter van wordt. Omdat de dokter zelf aan de bestuurstafel zit, wordt diens betrokkenheid alleen maar groter. Van den Enden: 'De nieuwe bedrijfsvoering van Bernhoven is uniek en een inspirerend voorbeeld voor anderen. Daar geloof ik in en wil ik graag deel van uitmaken.'

© Nationale Zorggids