Logo_logo_pantein

Aanbieder van huishoudelijke hulp Pantein-Vivent heeft aangekondigd 300 tot 400 werknemers te moeten ontslaan. De organisatie bereikte een akkoord met de vakbonden over een sociaal plan. Onderdeel van het akkoord is dat 900 van de ongeveer 2000 werknemers twintig procent van hun loon zullen moeten inleveren. Dat meldt Skipr.

Pantein-Vivent wordt naar eigen zeggen zwaar getroffen door de hervormingen in de langdurige zorg. Met de forse ingreep in het personeelsbestand lijkt de organisatie voorlopig uit de brand. Aan de medewerkers zal aan het einde van deze maand bekend worden gemaakt wat voor hen persoonlijke de gevolgen zullen zijn van het akkoord. De organisatie is onder meer actief in Uden en Oss.

De vakbonden zagen zich genoodzaakt om akkoord te gaan met het sociale plan. CNV-bestuurder Jacob Riep: 'Gezien de omstandigheden is dit het maximaal haalbare.' Zonder het akkoord had de zorgorganisatie volgens Riep niet kunnen blijven bestaan en waren er mogelijk nog veel meer banen verloren gegaan.

© Nationale Zorggids