Normal_virus_onderzoek_ebola

In het Universitair Medisch Centrum Groningen wordt deze week geoefend voor de opvang van ebola-patiënten. Bezoekers die medewerkers in witte maanpakken zien hoeven zich geen zorgen te maken. Dat meldt het UMCG.

Hoewel de kans klein is dat het ebola-virus zich in Nederland zal verspreiden, bereidt het UMCG  medewerkers voor op de opvang van patiënten met deze gevaarlijke virusinfectie. Alle verpleegkundigen van de afdeling Infectieziekten volgden in de afgelopen dagen een extra training en ook zorgverleners van de Intensive Care en de Centrale Spoedopvang worden getraind.

Ebola is een zeer ernstige infectieziekte die in Afrika voorkomt. De ziekte is besmettelijk via direct lichamelijk contact met een patiënt of met lichaamsvloeistoffen van een patiënt. Tegen de ziekte is nog geen vaccin of medicijn beschikbaar. Patiënten die door het virus worden besmet hebben negentig procent kans om eraan te overlijden. Om de veiligheid voor medewerkers te vergroten, worden ze extra getraind in het verplegen en behandelen van patiënten met deze zeer gevaarlijke besmettelijke ziekte.

© Nationale Zorggids