Normal_zwanger7

Een nieuwe campagne genaamd 'Babysafe Project' wil zwangere vrouwen aansporen om de blootstelling aan straling van draadloze technologieën te beperken. Wetenschappers, artsen en non-profit organisaties doen in een verklaring een oproep om vrouwen beter te informeren over de mogelijke risico's van blootstelling aan straling tijdens de zwangerschap. Dit meldt Marketing Tribune. 

Het BabySafe Project is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek naar verbanden tussen blootstelling aan straling van mobiele telefoons tijdens de zwangerschap en het voorkomen van neurologische effecten en gedragsproblemen bij jonge kinderen. Een groep internationale wetenschappers en medisch experts heeft een verklaring ondertekend waarin een oproep wordt gedaan om vrouwen die zwanger zijn beter te informeren over de mogelijke risico's van de straling afkomstig van draadloze technologieën en waarin zwangere vrouwen verzocht worden om voorzorgsmaatregelen te treffen. 
 
Er is in Nederland en België toenemende bezorgdheid over wat voor effecten draadloze technologieën op de lange termijn zullen hebben. Op de Nederlandse website van Belly Armor wordt aandacht besteed aan het thema 'dagelijkse straling'. Op de website is een overzicht van alle stralingsbronnen, zoals tablets, wifi en smartphones te vinden. De mogelijke gezondheidsrisico’s staan per apparaat weergegeven. 
 
Het BabySafe Project doet de volgende aanbeveling om blootstelling aan draadloze straling te beperken tijdens de zwangerschap: 
  • Vermijd het dragen van je mobiele telefoon op je lichaam (bijvoorbeeld in een broekzak).
  • Vermijd het tegen je lichaam houden van een draadloos apparaat wanneer in gebruik.
  • Zet je telefoon in speaker-stand of maak gebruik van een hoofdtelefoon bij het bellen.
  • Vermijd het gebruik van draadloze apparaten in auto’s, treinen of liften.
  • Probeer draadloze telefoons buiten slaapkamers te houden.
  • Verbind (indien mogelijk) met internet via kabels in plaats van draadloos.
  • Vermijd langdurige of directe blootstelling aan nabijgelegen Wi-Fi routers.
  • Zet je Wi-Fi router thuis uit, wanneer niet in gebruik (bijvoorbeeld tijdens de nacht).
 
 © Nationale Zorggids