Logo_mooimens

Stichting IZZ trapt vandaag met een landelijke campagne de achtste editie van de Mooi Mens Verkiezing af. De verkiezing zet zorgmedewerkers in de schijnwerpers die de zorg hebben verbeterd met een mooi initiatief. Dat meldt het collectief van werkgevers en werknemers in de zorg, IZZ.

Dat dergelijke initiatieven het verschil kunnen maken in de zorg blijkt uit de initiatieven in eerdere edities van de Mooi Mens Verkiezing. Deze projecten hebben vrijwel zonder uitzondering bijgedragen aan het verbeteren van zorgkwaliteit binnen de zorgorganisaties. In 2011 won Corine den Hollander de verkiezing door het opstarten van het nazorgcentrum IntermeZZo naast het Isala Ziekenhuis. In 2012 kreeg Mariëlle de Ruijter de titel Mooi Mens vanwege het oprichten van een poli bijwerkingen bij GGZ Centraal. Mooi Mens 2013 werd Ellen Sijbers van het Catharina Ziekenhuis voor het beginnen van een speciale zalfpoli voor kinderen met eczeem. Deze initiatieven worden nog steeds succesvol ingezet bij de betreffende zorgorganisaties.

Tot 1 oktober 2014 kunnen mensen die in aanmerking komen voor de titel Mooi Mens voor de verkiezing worden aangemeld door bijvoorbeeld cliënten, collega’s, werkgevers, vrienden en familie. Dit kan via de website mooimensverkiezing.nl. Een vakjury zal vervolgens uit alle aanmeldingen finalisten selecteren, die op 15 oktober bekend worden gemaakt. Vervolgens kan iedereen in Nederland een stem uitbrengen op het mooiste initiatief.

Uit belangstelling voor de status van de initiatieven heeft Stichting IZZ navraag gedaan bij meer dan 200 genomineerden van de Mooi Mens Verkiezing van 2013. Vrijwel alle genomineerden blijken nog altijd erg betrokken bij hun initiatief. Ondanks factoren zoals veranderingen in de zorg op macroniveau, kostenbesparingen en beperkte tijd, omschrijven vrijwel alle ondervraagden hun initiatief als succesvol. De overgrote meerderheid krijgt ondersteuning en waardering van hun werkgever. Een hogere cliënttevredenheid wordt gezien als meest behaalde succes.

© Nationale Zorggids