Normal_inspectie_onderwijs_loep_controle

De heer Han Noten, burgemeester gemeente Dalfsen, is benoemd tot voorzitter van de Transitiecommissie Sociaal Domein. De commissie krijgt de taak om te onderzoeken of gemeenten de noodzakelijke bestuurlijke, organisatorische en financiële maatregelen hebben getroffen om taken in de jeugdhulp, langdurige zorg en begeleiding naar werk in samenhang te kunnen uitvoeren.

Vanaf 1 januari 2015 worden de gemeenten voor deze taken verantwoordelijk. De commissie is ingesteld om gemeenten en Rijk te kunnen adviseren over ondersteuning, alternatieve werkwijzen, aanpassingen of maatregelen om knelpunten weg te nemen.

De Transitiecommissie zal verder bestaan uit Marian Kaljouw, voorzitter van de commissie Innovatie beroepen en Opleidingen Zorginstituut Nederland, en de heer Doekle Terpstra, tot eind van het jaar bestuursvoorzitter van InHolland en aanjager voor het Techniekpact. De voorzitter en leden van de Transitiecommissie zijn op voorstel van minister Ronald Plasterk door de ministerraad benoemd.

© Nationale Zorggids