Normal_alpe_d_huzes_kanker

(Novum) - De Stichting Alpe d'Huzes heeft een nieuw bestuur aangesteld. Het is een van de vele verbetermaatregelen die zijn getroffen sinds de fietssponsortocht vorig jaar negatief in het nieuws kwam.

Alpe d'Huzes benoemde eerder al een raad van toezicht en maakte nieuwe afspraken met KWF Kankerbestrijding. Ook werden alle verbetermaatregelen in de statuten verwerkt en werd een nieuw bestedingsplan opgesteld. De stichting wil zo een nieuwe start maken.

Vorig jaar ontstond ophef toen bleek dat oprichter Coen van Veenendaal in 2011 via een bv ruim 160 duizend euro had gedeclareerd. Dit terwijl het evenement draait op vrijwilligers waarbij niemand wordt betaald. Ook werden bij vijf projecten die met het ingezamelde geld worden gefinancierd onregelmatigheden ontdekt.

Het jaarlijkse wielerevenement wordt volgend jaar voor de tiende keer gehouden. Op 5 oktober wordt de definitieve eindstand van de afgelopen editie bekendgemaakt. Die is waarschijnlijk vele malen lager dan een jaar eerder. Nadat de laatste fietser over de streep kwam bleek er zo'n 12,3 miljoen euro te zijn opgehaald. In 2013 was dat nog ruim 29 miljoen.