Normal_bejaard_dementie_oud_handen_zorg_euthanasie_

(Novum) - De Tweede Kamer gaat praten over de inzet van zzp'ers in de thuiszorg. D66-Kamerlid Steven van Weyenberg kreeg dinsdagmiddag brede steun voor zijn verzoek. De Belastingdienst wil een eind maken aan de werkzaamheden van zelfstandigen in de thuiszorg. Daardoor zou met name de zorg voor terminale patiënten in gevaar komen.

Het debat wordt gehouden met minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Lodewijk Asscher (PvdA), minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Edith Schippers (VVD) en staatssecretaris van Volksgezondheid Martin van Rijn (PvdA). Ook moeten de bewindslieden de Kamer binnen twee weken een brief sturen waarin ze oplossingen aandragen.

De Kamer gaf dinsdagmiddag aan dat de maat wat hen betreft vol is. In mei werd ook al gedebatteerd over de inzet van zzp'ers in de thuiszorg. De Kamer nam toen een motie aan waarmee het kabinet de opdracht kreeg om een oplossing te zoeken voor de zelfstandigen.

Moties die worden aangenomen, moeten worden uitgevoerd, zo stelde het leeuwendeel van de Kamer. "We zijn er mee bezig, is het enige wat we te horen krijgen", aldus Van Weyenberg. Groenlinks-Kamerlid Linda Voortman voegde daaraan toe dat ze een debat met drie bewindspersonen normaal gesproken wat veel vindt, 'maar omdat het zo lang duurt, steun ik dit debat van harte'.