Normal_zorgidee__onvz

Sinds de opening van de zorginnovatiewedstrijd Het Beste Zorgidee zijn er al ruim 300 zorgideeën ingestuurd. Niet eerder werden er in de eerste drie weken na de start zo veel ideeën ingestuurd die de zorg beter kunnen maken. Mensen met een briljant zorgidee kunnen dit nog tot en met 19 oktober insturen. Dat meldt initiator ONVZ Zorgverzekeraar.

Het lijkt erop dat de jury van Het Beste Zorgidee het dit jaar drukker gaat krijgen dan ooit. De ideeën die massaal worden ingestuurd moeten de Nederlandse zorg efficiënter, goedkoper en vooral patiëntvriendelijker maken. De winnaar wordt beloond met een startkapitaal van 10.000 euro om zijn of haar idee uit te voeren.

De inzendingen lopen uiteen van heel eenvoudige tot zeer complexe ideeën. De jury zal bij de beoordeling letten op de kwaliteit, effectiviteit en doelmatigheid. Zo moet het idee praktisch uitvoerbaar zijn in het Nederlandse zorgveld en moet het binnen nu en een jaar te realiseren zijn. Ook moet het effect meetbaar zijn en mag het niet al bestaan. De jury kiest elk jaar de vijf meest innovatieve ideeën, waarna het publiek kan stemmen.

De inschrijving is nog geopend tot en met 19 oktober 2014. Zorgideeën kunnen via de website van Het Beste Zorgidee (www.hetbestezorgidee.nl) worden ingezonden.

© Nationale Zorggids