Normal_normal_verpleegkundige_bloeddruk

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) is akkoord gegaan met het sectorplan voor de huisartsenzorg. In dit plan worden 600 extra banen in de huisartsenzorg gerealiseerd, zo meldt Skipr.

In totaal gaat het om 150 doktersassistenten, 250 praktijkondersteuners ggz en 200 praktijkondersteuners somatiek en/of praktijkverpleegkundigen. Het plan voorziet in het opleiden en omscholen van medewerkers uit andere zorgsectoren. Een andere belangrijk speerpunt in het sectorplan is het creëren van meer stageplaatsen voor deze functies.

Verder zal er gestart worden met vijf pilots om de instroom van arbeidsgehandicapten in de huisartsenzorg te versterken. De Stichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg (SSFH) heeft positief gereageerd op de goedkeuring van het sectorplan. Voorzitter Leon Vincken: 'Sommige regio’s kennen nu al een tekort aan doktersassistenten en praktijkondersteuners en door de groeiende rol van de eerstelijnszorg dreigt dat verder toe te nemen. Het sectorplan biedt praktische en financiële ondersteuning om als sector samen deze knelpunten op te lossen. We zijn blij dat we nu met het sectorplan aan de slag kunnen gaan.'

© Nationale Zorggids