Normal_carinova

(Novum) - Thuiszorgorganisatie Carinova gaat toch niet met de bezem door haar personeelsbestand en blijft ook volgend jaar huishoudelijke hulp aanbieden. Carinova was van plan duizend werknemers te ontslaan, maar ziet daar van af omdat gemeenten waar het bedrijf werkt meer geld krijgen van het kabinet. Dat meldde Carinova dinsdag.

De Overijsselse organisatie wilde stoppen met het aanbieden van thuiszorg omdat het bedrijf verwachtte dat steeds minder indicaties voor huishoudelijke hulp zullen worden afgegeven. Maar na de toezegging van het kabinet om extra geld beschikbaar te stellen, kunnen gemeenten Carinova nu 'voldoende garantie bieden voor kostendekkende tarieven', schrijft het bedrijf op zijn website.

Carinova is 'opgelucht' geen mensen de laan uit te hoeven sturen, maar tekent wel aan dat er wel veranderingen plaatsvinden als de langdurige zorg vanaf volgend jaar wordt ondergebracht bij gemeenten. Dat gaat nog altijd gepaard met bezuinigingen, waardoor de ondersteuning anders wordt georganiseerd, aldus het bedrijf.

De werknemers van Carinova voerden de afgelopen weken in meerdere gemeenten actie tegen de plannen. Daardoor zijn gemeenten naar oplossingen gaan zoeken, zegt een woordvoerder van Abvakabo FNV dinsdag. Bij Carinova werken zo'n vierduizend mensen.