Normal_huisarts_harrie_huijben_2jpg

De huisarts Harrie Huijben uit het Limburgse Vijlen is zaterdag gestart met een looptocht om de stichting Mama Alice te steunen. Huijben wil in een jaar van het zuidelijkste punt in Spanje (Tarifa) naar het uiterste noorden in Noorwegen (Noordkaap) lopen. Zijn paard en hond zullen de 7500 kilometer samen met hem afleggen. Dat meldt de stichting Mama Alice.

Mama Alice is een stichting die gratis opvang biedt aan kinderen tussen 4 en 18 jaar in Peru, Ayacucho. De kinderen krijgen psychosociale en medische zorg, onderwijs en leren een vak. Tevens is er sinds 2012 een hulplijn (chatlijn 'Cuenta Conmigo'). De stichting is in 2005 opgericht door Fréderique Kallen.

De tocht van Huijben ging zaterdag van start in Tarifa. De huisarts heeft meerdere redenen om te lopen: naast het steunen van Mama Alice is de tocht tevens een overgang naar een nieuwe levensfase op een wijze die hem aanspreekt: sportief, buiten, in contact met dieren en de omgeving. Op zijn eigen website www.ponyanddogtrip.com zal Huijben een blog bijhouden.

© Nationale Zorggids