Logo_tanden__kiezen

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft per 5 december 2014 het verscherpt toezicht op de tandartspraktijk Dental Reizen in Berg en Terbijt verlengd. De instelling heeft wel verbeteringen laten zien, maar die zijn volgens de inspectie nog onvoldoende om het verscherpt toezicht op te heffen.

Het verscherpt toezicht op Dental Reizen was ingesteld omdat de instelling niet voldoet aan de randvoorwaarden voor verantwoorde zorg. Dental Reizen biedt behandelingen aan in het buitenland. Het toezicht is verlengd omdat de instelling tot nog toe onvoldoende in staat is gebleken om noodzakelijke verbeteringen door te voeren betreffende de zorg en het patiëntendossier.

Ondanks herhaalde toezeggingen om verbeteringen te realiseren, constateert de inspectie nog steeds tekortkomingen. De inspectie heeft er onvoldoende vertrouwen in dat Dental Reizen proactief de nodige verbetermaatregelen op korte termijn kan doorvoeren en beraadt zich op verdere maatregelen. Tot die tijd blijft het verscherpt toezicht van kracht.

© Nationale Zorggids