Normal_eerste_kamer

(Novum) - De regeringspartijen VVD en PvdA zetten donderdag hun overleg over een oplossing voor hun zorgconflict voort. Volgens de hoofdrolspelers is er voortgang geboekt in de gesprekken tot nu toe.

De gesprekken gaan verder in de verwachting dat ze 'kunnen leiden tot een positieve uitkomst'. Dat zei premier Mark Rutte in de nacht van woensdag op donderdag nadat hij samen met andere kopstukken van VVD en PvdA in het Torentje had gesproken.

PvdA-leider Diederik Samsom ziet nog mogelijkheden om het politieke probleem met de VVD op te lossen. Ook PvdA-vicepremier Lodewijk Asscher heeft 'goede hoop' op een oplossing.

De bevriende oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP zijn kort bijgepraat. Ook zij zagen enig optimisme bij de regeringspartijen.

De VVD en PvdA kwamen dinsdag in grote problemen doordat een belangrijk zorgplan van VVD-minister Edith Schippers (Volksgezondheid) sneuvelde in de Eerste Kamer. Dat kwam doordat drie PvdA-senatoren tegenstemden. Sindsdien zoeken de partijen naarstig naar een oplossing. Volgens Schippers ligt de sleutel daarvoor bij de PvdA.