Logo_catharina_ziekenhuis_eindhoven_logo

Het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven heeft in hoger beroep opnieuw verloren in de zaak tegen vier dermatologen die in het voorjaar van 2013 werden ontslagen.  De rechter heeft bepaald dat de verdachtmakingen van het ziekenhuis over fraude door de dermatologen onrechtmatig zijn. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. 

Ziekenhuisbestuurder Piet Batenburg beschuldigde de dermatologen ervan dat ze ‘niet integer’ waren geweest. Volgens hem begonnen ze zonder toestemming van de raad van bestuur van het ziekenhuis een eigen kliniek, waar ze patiënten voor eigen rekening behandelden. De dermatologen voelden zich door deze beschuldiging gecriminaliseerd en stapten begin 2014 naar de rechter. De rechter stelde hen in het gelijk. Het ziekenhuis moest de beschuldigingen van fraude tegen de ontslagen dermatologen rectificeren en mocht ze niet meer in kwaad daglicht stellen.

In het hoger beroep bracht het ziekenhuis achttien bezwaren in tegen het vonnis. Het hof veegde alle bezwaren van tafel. De vier artsen hebben nog een andere juridische procedure tegen het ziekenhuis lopen. Zij eisen namelijk een schadevergoeding van het ziekenhuis die in de tonnen loopt.
 

© Nationale Zorggids