Normal_zorgpersoneel_verpleging_5345

De leden van FNV Zorg & Welzijn staan achter het principeakkoord cao Ziekenhuizen. Ruim 97 procent van de stemmers heeft een positieve stem uitgebracht. Nu de grote meerderheid van de leden heeft voorgestemd, betekent dit zo goed als zeker dat de cao wordt aangenomen. De cao gaat in met terugwerkende kracht per 1 maart 2014 en loopt tot 31 december 2016. Dit meldt FNV Zorg & Welzijn. 

In de cao zijn afspraken gemaakt over koopkracht, echte banen en het verhogen van de kwaliteit binnen de zorg. De onderhandelingen hebben een jaar geduurd. In het akkoord is een loonstijging afgesproken die kan oplopen tot gemiddeld 6,5 procent. Loon, eenmalige uitkeringen en het ontvangen van onregelmatigheidstoeslag (ORT) tijdens vakantie zorgt voor koopkracht voor alle ziekenhuismedewerkers. Afhankelijk van de gemiddelde ORT, kan dat laatste oplopen tot een verbetering van rond de 1-1,5 procent.
 
Verder is afgesproken dat externe flexcontracten worden omgezet in vaste contracten voor intern personeel en dat alle ziekenhuismedewerkers recht hebben op scholing. Dankzij een structureel scholingsbudget van 3% per jaar kunnen medewerkers hun vakkennis op peil houden en zich persoonlijk blijven ontwikkelen, zodat ze aantrekkelijk blijven op de arbeidsmarkt. Ook wordt de wachtgeldregeling omgezet in een activeringsregeling die van-werk-naar-werk als uitgangspunt heeft, waardoor medewerkers meer zekerheid op werk houden. 
 
© Nationale Zorggids