Logo_igz_inspectie_voor_de_gezondheidszorg

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft een RAZ thuiszorgteam voor zes maanden onder verscherpt toezicht gesteld. De zorg is niet op orde en het lukt de zorgaanbieder niet om dit te verbeteren. Het betreft het thuiszorgteam van RAZ die zorg levert in de European Care Residence (ECR) Sibelius in Oss.

De cliënten in oss hebben een zelfstandige woonruimte en ze kunnen er hulp en zorg krijgen als dat nodig is. ECR Sibelius schakelt een RAZ thuiszorgteam in voor het leveren van thuiszorg.
 
De inspectie bezocht het RAZ thuiszorgteam in de ECR Sibelius verschillende keren. Bij het eerste bezoek bleek dat de zorg niet goed was. Medewerkers hadden bijvoorbeeld te weinig kennis van de zorg en er was niet genoeg aandacht om de zorg blijvend te verbeteren. Hierdoor waren er risico’s voor de cliënten die thuiszorg krijgen. Bij het tweede bezoek waren wel zaken verbeterd, maar nog niet genoeg. De inspectie vroeg de bestuurder daarom snel extra maatregelen te nemen.
 
In februari 2015 bezocht de inspectie het RAZ thuiszorgteam bij ECR Sibelius opnieuw. Toen bleek dat de zorg nog steeds niet op orde was. Medewerkers kregen onvoldoende scholing. Ook zag men de risico’s van onveilige zorg te weinig en werden die risico’s ook niet goed aangepakt. Daarom stelt de inspectie het RAZ thuiszorgteam nu voor zes maanden onder verscherpt toezicht. Het RAZ thuiszorgteam moet de inspectie goed informeren over de verdere verbeteringen. De inspectie houdt dat scherp in de gaten, bijvoorbeeld met onverwachte bezoeken.
 
© Nationale Zorggids