Logo_nvvc

Cardiologen willen van patiënten en hun naasten horen waar het beleid van de cardiologen zich de komende vijf jaren op moet gaan richten. Op het voorjaarscongres van de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC) zijn een aantal speerpunten benoemd. De vereniging roept patiënten op om aan te geven welke van deze speerpunten prioriteit heeft. Dit meldt de NVVC. 

De vereniging van cardiologen heeft op dinsdag het beleidsplan op haar website geplaatst. In het plan wijst de NVVC naar het belang van cardiovasculair welzijn voor mens en samenleving. Goede zorg en preventie van hart- en vaatziekten heeft prioriteit; nog altijd zijn hart- en vaatziekten doodsoorzaak nummer één in Nederland. 

In het beleidsplan zijn een aantal speerpunten benoemd. Om te onderzoeken wat de prioriteiten van patiënten en hun naasten zijn, worden zij in de gelegenheid gesteld om hun stem uit te brengen op zaken waarmee de cardiologen de komende jaren aan de slag moeten. Dit onderzoek wordt samen met De Hart&Vaat groep uitgevoerd. 
 
Een belangrijk speerpunt is gepast gebruik van zorg. het verlenen van de beste zorg voor chronische en kwetsbare patiënten staat hierbij centraal. Daarnaast is ketenzorg ook een speerpunt. Het betreft hierbij het samenwerken met andere zorgverleners (zoals huisartsen en ambulancediensten) en de afspraken die hierover gemaakt worden. Onder ketenzorg valt echter ook de mogelijkheid van het verlenen van cardiologische zorg, door cardiologen, buiten het ziekenhuis. Een ander speerpunt is het verbeteren van de kwaliteit van de zorg. Betrouwbare informatie over uitkomsten van behandelingen is hierbij van groot belang, aldus de NVVC. Als laatste speerpunt voert de vereniging het betrekken van patiënten bij kwaliteitsvisitaties op. Bij een kwaliteitsvisitatie bezoekt een groep cardiologen een andere groep cardiologen in een ander ziekenhuis om te bekijken hoe ze de cardiologische zorg verrichten en hoe ze dit kunnen verbeteren.
 
Patiënten en naasten kunnen hun stem uitbrengen op vragenlijst.dezorgvraag.nl/nvvc
 
© Nationale Zorggids