Logo_logo_ggz_friesland

GGZ Friesland heeft de juryprijs gewonnen voor het beste idee om de regeldruk in de GGZ tegen te gaan. De noorderlingen kwamen met het idee om behandelaren in de GGZ weer de regie te geven over afspraken. De jury prees het idee vanwege de haalbaarheid en de overtuiging dat dit daadwerkelijk de regeldruk voor behandelaren vermindert. Dit meldt GGZ Nieuws.

Het idee van GGZ Friesland werd gepresenteerd op een bijeenkomst georganiseerd door GGZ Nederland, met de bedoeling om zoveel mogelijk goede ideeën op te halen van medewerkers in de GGZ. Op die manier zou de toename van administratieve lastendruk verminderd kunnen worden. Tijdens de bijeenkomst werden nog tien anderen ideeën gepresenteerd.

GGZ Nederland is sinds vorig jaar in gesprek met stakeholders in alle financieringskaders om afspraken te maken over het tegengaan van de regeldruk. “Ik hoop dat we door de ideeën die hier gepresenteerd zijn allemaal geïnspireerd worden om zelf het nodige te veranderen”, zegt Jacobine Geel, voorzitter van GGZ Nederland. “En dat de energie die dat losmaakt ook overslaat op onze stakeholders. Want de regeldruk oplossen, dat kunnen we als GGZ-organisaties niet alleen.”

© Nationale Zorggids