Normal_pgb

De rechter heeft bepaald dat een pgb-houder uit Leusdal haar dochter voorlopig alsnog 13,46 euro mag uitbetalen. De gemeente vond een tarief van 4,75 redelijk, maar belangenvereniging Per Saldo vond dit te laag en stapte samen met een lid van de gemeente naar de rechter. De beslissing van de rechter is mogelijk ook goed nieuws voor pgb-houders in andere gemeenten. Dit meldt Gemeente.nu.

Veel gemeenten hebben sinds 1 januari 2015 de pgb-tarieven naar beneden bijgesteld. In die tarieven wordt onderscheid gemaakt tussen een laag tarief voor inhuren van familieleden en een hoog tarief voor het inhuren van andere zorgverleners. Vorige week diende de zaak van de pgb-houder uit Leudal. De gemeente heeft tijdens de zitting een regeling met de budgethouder getroffen, waardoor zij haar oude hogere tarief voorlopig mag houden.

“Dit is in elk geval een stap in de goede richting”, zegt advocaat Vermaat van Per Saldo. “Mocht de beroepszaak positief verlopen, dan kan mevrouw ook het hogere tarief over de periode 1 januari tot 14 april claimen.” Op 28 mei vindt er een hoorzitting plaats in gemeenteraad van Leudal, de gemeente neemt dan een nieuwe beslissing.

© Nationale Zorggids