Logo_logo_achmea__nieuw_

Het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) heeft intensief overleg gehad met Achmea over de nalevingsmaatregelen die de zorgverzekeraar oplegt. Deze maatregelen hebben betrekking op de naleving van overeenkomsten uit 2012, 2013 en 2014 op het onderdeel 'Contine CQ-Index', een index die de kwaliteit van fysiotherapeuten beoordeelt aan de hand van klantervaringen. 

Om ervoor te zorgen dat zorgaanbieders constant hun zorg verbeteren, heeft Achmea gegevens nodig over de kwaliteit van de zorg. Daarom is de CQ-index opgericht, die het perspectief van de klant weergeeft. Bij onvoldoende naleving van de voorwaarden van een contractant (lees: fysiotherapeut) kan Achmea maatregelen treffen.

Naar aanleiding van het gesprek met de KNGF en met gesprekken met fysiotherapeuten die speciale aandacht verdienen van Achmea, heeft de zorgverzekeraar besloten om nalevingsmaatregelen voort te zetten, maar het houdt rekening met met de stapeling van terugvorderingen over meerdere jaren die sommige fysiotherapeuten hebben.

“Het bestuur van KNGF is zich ervan bewust dat fysiotherapeuten nog steeds geconfronteerd kunnen worden met een terugvordering en dat dit voor hen onprettig is”, zo stelt de KNGF op hun website. “We erkennen dat Achmea het recht heeft om toe te zien op de naleving van de afspraken in de overeenkomst. Wij blijven overigens met Achmea in gesprek over de keuzes die in de contracten gemaakt zijn en gaan worden."

© Nationale Zorggids