Logo_download

De Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) is een onderzoek gestart naar manieren om het specialisme autisme te professionaliseren. Het doel is om de zichtbaarheid en vindbaarheid van professionals in de autismehulpverlening te vergroten. Professionals kunnen deelnemen aan het onderzoek door een vragenlijst in te vullen. Dit meldt de NVA.

De NVA voert samen met het Kwaliteitsregister, het label ZPOKé autisme en het Registerinstituut SRi het onderzoek uit. Het gezamenlijke doel van de samenwerkende partijen is de zichtbaarheid en vindbaarheid van professionals onder mensen met Autisme Spectrum Stoornis (ASS) te verbeteren. De partijen willen de steuncirkel voor deze mensen vergroten. De NVA benadrukt dat het cruciaal is dat er voor mensen met ASS een zo breed mogelijke en kwalitatief goede dienstverlening beschikbaar komt.

De partijen doen nu nog onderzoek hoe ze de samenwerking voor alle partijen succesvol kunnen maken. Hierbij hebben ze de hulp nodig van professionals in de autismehulpverlening. Deze professionals kunnen hier de vragenlijst invullen voor het onderzoek.
 
© Nationale Zorggids