Logo_download

NU'91 roept alle verpleegkundigen en verzorgenden van wie een tijdelijk contract niet is verlengd of die een vaststellingsovereenkomst hebben getekend op dit te melden bij de online NU Check. Via deze check kan ook worden gemeld als iemand collega's heeft zien vertrekken op deze wijze. Dit meldt NU'91.

Op dit moment roepen het UWV en de politiek dat het ondanks de hervorming van de zorg, wel meevalt met het aantal ontslagen in de zorg; de gevreesde ontslaggolf zou zijn uitgebleven, zo meldt NU'91. De vakbond denkt echter dat veel zorgmedewerkers met de stille trom vertrokken zijn. Werknemers wiens tijdelijke contracten niet verlengd zijn, maar ook medewerkers die een vaststellingsovereenkomst getekend hebben. Hierover zijn echter geen cijfers bekend, er hoeft in deze gevallen immers geen ontslag aangevraagd te worden.
 
Om een eerlijk debat over de gevolgen van de hervorming van de zorg te kunnen voeren, maar zeker ook om oplossingen te zoeken voor deze gevolgen, wil NU'91 de stand van zaken checken voor de verpleegkundigen en verzorgenden (en aanverwante beroepen). De vakbond wil voor de zomervakantie de balans opmaken en aan de bel trekken in Den Haag en bij werkgevers in de zorg. 
 
© Nationale Zorggids