Normal_normal_handtekening

Ruim 300 duizend mensen hebben de afgelopen drie weken de Volkspetitie 'Red de Zorg' ondertekend. Dat hebben FNV-voorzitter Ton Heerts en Suzanne Kruizinga, voorzitter van CNV Zorg en Welzijn bekend gemaakt. De petitie is een initiatief van FNV en CNV "om duidelijk te maken dat het kabinet moet stoppen met bezuinigingen op de zorg". Dat meldt FNV.

Vorige week hadden 200.000 mensen een handtekening gezet. In een week tijd hebben dus 100.000 extra mensen de petitie ondertekend. Veel prominenten hebben hun steun al toegezegd. Onder andere Humberto Tan, Albert Verlinde, Emile Roemer en Jesse Klaver ondertekenden de petitie.

Toen de vakbonden deze petitie op 1 mei lanceerden, was het doel om binnen zes weken tijd 300.000 handtekeningen op te halen. Dit om duidelijk te maken hoe breed de zorgen om de zorg leven in Nederland.  Heerts: “Het feit dat nu in de helft van de tijd, namelijk binnen drie weken, al 300.000 Nederlanders de eisen van de petitie hebben onderschreven, sterkt ons om door te gaan. Nederland is ontzettend duidelijk: Kabinet stop hiermee.”

Suzanne Kruizinga: “Alle mensen die ik spreek maken zich grote zorgen over de afbraak van de sector Zorg en Welzijn. Werknemers in de zorg kunnen niet de zorg leveren die nodig is. De overheid moet nu de bezuinigen stoppen.” 

© Nationale Zorggids