Normal_anesthesie_personeel_ziekenhuis

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid presenteert vandaag  de eerste resultaten van haar Programma ‘Zelfregulering gezond en veilig werken’. Dit gebeurt tijdens het congres ‘Gezond en veilig werken, een Andere Kijk op de Zaak’ dat vandaag plaatsvindt. Het congres is het moment waarop de website www.gezondenveiligwerkt.nl wordt gelanceerd. Met deze website krijgen werkgever en werknemer handvatten aangereikt om te doen waar het in het programma Zelfregulering om draait: het zelf organiseren van gezond en veilig werken. 

Met het in 2014 gestarte Programma Zelfregulering wil de directie Gezond en Veilig Werken van het ministerie van SZW een beweging tot stand brengen waarbij branches en bedrijven verantwoordelijkheid nemen voor het organiseren van gezond en veilig werken en dit borgen in de bedrijfscultuur. ‘De Andere Kijk op de Zaak’ biedt werkgevers en werknemers op een originele manier nieuwe ideeën die dit traject tot een succes kunnen maken. Het programma werkt aan nuttige instrumenten die werkgevers en werknemers in kunnen zetten, en op de website worden mogelijkheden geboden zoals het organiseren van uitwisselingen waarbij werknemers van verschillende bedrijven in de branche of keten met elkaar ruilen om elkaar te inspireren. 

Professor en hoogleraar Klinische Neuropsychologie Erik Scherder zal tijdens het congres ingaan op de rol van ons brein in relatie tot gezond en veilig werken, is de vloer bestemd voor interactie tijdens workshops en presentaties van en door branches, bedrijven en deskundigen.

© Nationale Zorggids