Normal_ambulance_henk_2821

Fractievoorzitters in de Neder-Betuwe maken zich zorgen om de acties in het ambulancevervoer. Zij vinden de acties extra riskant voor een plattelandsgemeente als Neder-Betuwe. Dat meldt Gemeente.nu.

De fractievoorzitters vragen in een brief aan Ambulancezorg Nederland om de acties zo spoedig mogelijk te beëindigen en weer met de onderhandelingen te beginnen. “Wij vrezen bijvoorbeeld voor het niet-paraat zijn van ambulances bij grote evenementen. Dreigt hierdoor een ambulance te laat op de plaats van bestemming te komen dan is mogelijk verlies van het leven of ernstig letsel – dat anders vermijdbaar zou zijn – het gevolg”, schrijven de fractievoorzitters. “Zeker in een plattelandsgemeente zoals Neder-Betuwe grijpt een dergelijke actie onevenredig zwaar in op de patiëntveiligheid van onze inwoners.”

Het ambulancepersoneel strijdt voor een betere cao, maar kan het niet eens worden met de werkgevers. Onderhandelingen zijn al meerdere keren gestaakt. Het gevolg is dat ambulancemedewerkers staken en dus het werk tijdelijk neerleggen. 

© Nationale Zorggids