Normal_diabetes_prikken

Apothekersorganisatie KNMP ligt in de clinch met Diabetesvereniging Nederland (DVN). KNMP vindt namelijk dat DVN onrust aan het zaaien is onder diabetespatiënten. Dat meldt De Telegraaf. 

DVN vindt namelijk dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg snel onderzoek moet doen of de reguliere insuline vervangen kan worden door een goedkoper Arabisch product. Een apotheek in de regio Utrecht wilde namelijk haar patiënten deze goedkopere insuline toedienen om kosten te besparen. Volgens directeur Olof King wordt overal in het land door zorgverzekeraars, producenten en apothekers geprutst aan de kwaliteit van insuline om de winstmarges te vergroten.

Léon Tinke van KNMP vindt dat de geruchten over de apotheek in Utrecht ten onrechte als feiten zijn gepresteerd. "U veroorzaakt grote onrust onder diabetespatiënten om niets en plaatst apothekers in een kwaad daglicht. Dit is stemmingmakerij”, schrijft Tinke in een brief aan DVN. Volgens Tinke wilde de apotheek niet afhankelijk zijn van één middel van één fabrikant.

Olof King reageert daarop tegenover de De Telegraaf: “Het is duidelijk: er is veel dat de heer Tinke nog niet weet van deze zaak. Er rouleert ook een brief met de werkelijke feiten, die hij vast en zeker nog niet heeft.” 

© Nationale Zorggids